یک گفت و گوی دوستانه با حمید وکیلی دانشجوی موفق دانشکده رسانه خبرگزاری فارس به بهانه برپایی نمایشگاه عکاسی و جوایز و افتخاراتی که کسب کرده است
بیوگرافی و اینکه از کی و کجا شروع کرده است و الان مشغول چه کاری است
وکیلی گفت: متولد فروردین ماه 1378 هستم و در حال حاضر دانشجوی رشته روابط عمومی دانشکده رسانه خبرگزاری فارس و دبیر عکس سازمان تبلیغات اسلامی و عکاس خبرگزاری فارس هم هستم.
او ادامه داد: در واقع من قبل از اینکه وارد حوزه ی عکاسی شوم در همان دوران نوجوانی یعنی 15 سالگی به دلیل علاقه ای که به خبر و رسانه داشتم در زمان تحصیل کار خبر و تیتر و لید زنی را تمرین می کردم و بعد از آن بود که ارتباطات شکل گرفت و خوشبختانه توانستم مسیر و راه حرفه ای خودم را پیدا کنم.
وکیلی افزود: به دلیل اینکه در برنامه ی تحصیلی و کاری من تداخل پیش آمده بود با مشورت خانواده تصمیم گرفتم از سال دوم متوسطه، تحصیل را به صورت غیر حضوری ادامه دهم و بیشتر در حوزه ی خبر متمرکز شوم که همان سال در باشگاه خبرنگاران جوان استان اصفهان مشغول به کار شدم و خوشبختانه پس از 6 ماه از طرف خبرگزاری فارس پیشنهاد دعوت به همکاری شد و از اصفهان به تهران نقل مکان کردم و به عنوان خبرنگار سیاسی-اجتماعی خبرگزاری به مدت دو سال مشغول به کار شدم.
حمید وکیلی گفت: اولین دوربین عکاسی ام را با پول هایی که از کار کردن در بخش خبرنگاری جمع کرده بودم خریدم که آن هم یک دوربین نیمه حرفه ای بود و کم کم به صورت آماتورگونه و با راهنمایی اساتید عکاسی و خبر شروع کردم به عکس گرفتن برای خودم که متوجه شدم بیشتر از حوزه ی خبر به عکاسی علاقه مندم و در همان دورانی که در خبرگزاری فارس بودم ، پوشش تصویری تعدادی از مراسم ها و همایش ها را بر عهده من بود که مورد استقبال واقع شد و از خبرگزاری دانشجو اصفهان به عنوان عکاس دعوت به همکاری شدم و از آن پس بود که ماموریت های خارج از استان مانند زلزله کرمانشاه و سقوط هواپیمای تهران-یاسوج را به عنوان عکاس اعزام می شدم و این ها همه بر دانش و تجربه من اضافه می کرد.
وکیلی افزود: به مدت یک ماه هم به عنوان عکاس در مناطق بازدید کاروان های راهیان نور حضور داشتم که در آن زمان مدیرعامل خبرگزاری دانشجو پیشنهاد دادند که به تهران نقل مکان کنم و در ساختمان مرکزی خبرگزاری مشغول به کار شوم.اگر بخواهم تمام رزومه کاری و حرفه ای خودم را برای شما بگویم هم حوصله شما سر می رود هم مخاطب و به همین مقدار اکتفا کنیم کافی است.
سختی ها و شیرینی عکاسی و خبرنگاری از نگاه حمید وکیلی
وی گفت: هرکاری سختی خودش را دارد ولی خبرنگاری و عکاسی آن هم به صورت حرفه ای واقعا وقت و زندگی را از آدم می گیرد و به طور قطع نمی توان برای زندگی و آینده برنامه ریزی کرد و هر لحظه باید انتظار یک اتفاق یا حادثه را داشت و به طور طبیعی این اتفاق نیاز به تصویر برای ثبت خبر دارد.
وکیلی افزود: از شیرینی های این حوزه به خصوص عکاسی ،اگر نکته ای را بخواهم ذکر کنم می توان به تنوع و متفاوت بودن آن در نوع حادثه یا خبر اشاره کرد و یا اینکه به نوعی با اکثر مشاغل حاضر در جامعه در ارتباط هستیم و این ها گوشه ای از جذابیت ها و هیجانات این حوزه است.
برنامه ها و اهداف شخصی حمید وکیلی
وکیلی گفت:برنامه ی کلی که بخواهم ذکر کنم پیشرفت هرچه بهتر در هنر عکاسی هست و مثل سابق حضور در جشنواره ها و مسابقات عکاسی داخلی و خارجی و دیده شدن هنرم در سطح بین الملل که به لطف خدا عکس هایی که از مراسم تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی گرفتم در خبرگزاری و مجلات بین المللی مانند رویترز و خبرگزاری رسمی کشور ایتالیا بازنشر شد و تاثیرات گسترده ای در شناخت بزرگی و محبوبیت حاج قاسم سلیمانی داشت.
او افزود: بزرگترین آرزو و هدفی که دارم خدمت به مردم از طریق هنر عکاسی است یعنی کاری کنم که مشکلی از مردم کشورم به واسطه ی هنر من حل شود. به طور مثال از طرف خبرگزاری مهر مامور شدیم برای کسب خبر به یکی از روستاهای مرزی در خراسان جنوبی برویم که وقتی به آنجا رسیدیم متوجه شدیم مردم این روستا نه آب نه برق و نه گاز دارند و با عکس هایی که از مشکلات اهالی این روستا گرفتم تنها پس از چندماه تمام نیازهای اولبه این روستا برطرف شد و هنوز بعد از گذشت این همه مدت مردم این روستا برای تشکر با من تماس می گیرند و اظهار لطف و محبت می کنند و دعای خیرشان همیشه همراهم هست.
نمایشگاه عطش وصل
وکیلی در خصوص نمایشگاه عکس «عطش وصل» تصریح کرد: با توجه به اینکه اربعین 1399 به دلیل شیوع وروس کرونا برگزار نشد، تصمیم به برگزاری نمایشپگاه عکسی گرفتم تا بتوان دل های عاشقان را بیشتر هوایی کنم، این نمایشگاه عکس با بیش از 60 تک عکس و 3 مجموعه عکس با موضوعات مختلفی که سیر پیادهروی اربعین حسینی در کشور عراق از ورودی مرزهای ایران تا به کربلا را نشان میداد، در حوزه هنری انقلاب اسلامی به مدت سه هفته برگزار شد.
وکیلی افزود: باید از ظرفیت عکس بیش از اینها استفاده کرد؛ ما در ایران عکاسان بسیار قوی و فراوانی داریم که مراسم معنوی اربعین حسینی را عکاسی کردهاند اما متأسفانه وقت زیادی برای ارائه و نمایش این عکسهای فوقالعاده در قالبهای مختلف نظیر: برپایی نمایشگاه عکس، چاپ کتاب و… صرف نکردهاند؛ شایسته بود امسال که مردم از این سفر بسیار معنوی محروم بودند از این ظرفیت بیشتر استفاده میکردیم.
وکیلی با توجه به ظرفیت هایی که در زمان ویروس کرونا وجود دارد، ادامه داد: در زمانی که به خاطر اقتضای زمان فعالیت های فرهنگی و هنری برای نمایش داده شدن، بسیار کم رنگ تر شده اند؛ می توان از ظرفیت برگزاری نمایشگاه های عکس به صورت مجازی بیشتر استفاده کرد.
خوشبختانه نگاه دستگاههای فرهنگی و هنری کشور نسبت به عکس در سالهای اخیر پیشرفت کرده و مسئولان علاقه بیشتری برای به نمایش گذاشتن فعالیت عکاسان و برپایی نمایشگاههای عکس نشان میدهند که باید از این فرصت بهره برد.
وی در پایان ابراز کرد: قطعاً پیگیری و برپایی نمایشگاههای عکس برای عکاسان کار آسانی نیست و بنده هم بسیار تلاش کردم تا موفق به برگزاری نمایشگاه عکس شدم اما انتظار میرود همزمان با پیشرفت ثانیهای عکاسی در ایران، توجه مسئولان و تلاش خود عکاسان نسبت به نمایش بیشتر و استفاده بهتر از عکس افزایش پیدا کند.
توصیه ای دوستانه به علاقه مندان عکاسی و صحبت آخر
حمید وکیلی گفت: نکته یا صحبتی که بخواهم بیان کنم این است تنها کاری که باعث می شود در عکاسی پیشرف کنید، فقط زیاد عکس ببینید و زیاد عکس بگیرید چون این کار باعث می شود که ذهن و دید شما نسبت به موضوعات و پیرامون محیط خود با دیگر افراد متفاوت شود و به مراتب عکس های خلاقانه تر و بهتری را نسبت به دیگر افراد بگیرید.
وی افزود :توصیه دیگری که خطاب به دوستان و عزیزان علاقه مند به عکاسی همیشه عرض می کنم این است که تصور اینکه دوربین حرفه ای باعث می شود شما عکاس خوبی شود در کمال احترام اشتباه محض است چرا که این خلاقیت و استعداد و علاوه بر آن پشتکار و استمرار بر هدف و خواسته ی قلبی است که باعث می شود شما در هر زمینه ای موفق شوید.
وکیلی در پایان خاطر نشان کرد: پیشنهاد من این است که با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و وجود تلفن های هوشمند با دوربین ها و قابلیت های مختلف برای عکاسی، کسی که میخواهد از ابتدا شروع کند اول با این تلفن ها عکاسی کردن را شروع کند تا به نگاه شخصی و خلاقانه خود دست پیدا کند و پس از آن به سراغ خرید دوربین های حرفه ای برای عکاسی برود و از همان ابتدا متحمل هزینه های گزاف نشود تا پس از چند بار ناکامی دچار سرخوردگی و افسردگی نشود.
وکیلی در پایان از تمام اساتید و بزرگانی که او را در تمام طول زندگی خویش یاری کرده و راهنمای او بوده اند تشکر کرده و آرزوی توفیقات روز افزون برای همه ی مردم ایران داشت.
بدون دیدگاه