نگاهی کوتاه، اما مهم به کتابِ با سواد باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشکده رسانه خبرگزاری فارس، در جهان رسانه‌ای شده امروز و در تلاطم زندگی آدم‌های محاصره شده در تراکم پیام‌ها، بیش از آنکه «واقعیت» مهم باشد، «برداشت از واقعیت» مهم است و شاید این اصلی ترین دلیل برای توسعه رسانه ها است.

رسانه‌هایی که می‌کوشند برای مخاطب خود، انگاره سازی کرده و پندارهای آنان را از پدیده ها دگرگون کنند؛ در مقابل، آدم‌های دنیای جدید عادت کرده اند واقعیت ها را صرفاً از پنجره رسانه مشاهده کرده و خود را به روایت هایی بسپارند که رسانه برای ایشان تهیه و یا کارگردانی می‌کند.

نکته تعجب برانگیز این است که برخی مخاطبان آنچنان در چمبره تهاجمی رسانه‌ها گرفتار آمده‌اند، حتی واقعیت‌های کوچه و محله خود را هم از منظر روایت‌های رسانه‌ای جستجو می کنند، بی آنکه خود را به تجربه‌های واقعی بسپارند و برای فهم حقیقت به تفحص و کاوش خردمندانه بپردازند.

صد افسوس که عموم رسانه‌ها به ویژه وابستگان به زر و زور قدرت‌ها، در تحریف واقعیت‌ها حرفه‌ای شده و با تخطی از اخلاق و وجدان، آنچنان حقیقت را کتمان یا تحریف می‌کنند که مشاهده کنندگان واقعی نیز خود در حیرت و یا ضلالت گرفتار می‌آیند.

امروز بر نخبگان روشن شده است که همزمان با حرفه‌ای گری‌های رسانه، مخاطبان باید با رمز و راز کار آشنا شده و از این سلوک ابلیسی و از این مخمصه جهانی، رهایی یابند تا بتوانند روح پاک خود را برای اتصال به عالم معنا، پیراسته کرده و در مسیر معنوی، به توسعه وجودی خود بپردازند.

این منظر جدیدی از مفهوم دانش است که در روزگار ما با عنوان «سواد رسانه ای» به شهرت رسیده است. کتاب‌های بسیاری در این خصوص به رشته تألیف در آمده و در جامعه ایرانی، تلاش های ارزشمندی به وقوع پیوسته که مردمان نجیب و ارزشمند ما را به سطح متفاوتی از شناخت و معرفت، مسلح نماید. اما به نظر می‌رسد هنوز حلقه واسطی نیاز است که بتواند با زبان ساده، مردم را، فارغ از جنس و سن و تحصیلات، به این مسیر هدایت کرده و آنان را به دانش آموختگی رسانه‌ای دعوت کند.

کتاب «با سواد باشیم» به قلم سید مهدی سیدی و حسین رسول زاده که توسط انتشارات خبرگزاری فارس به چاپ رسیده، عهده دار همین معنا است و می‌خواهد با زبانی عامیانه اما نه عوامانه، مخاطب خود را تا درگاه ورودی این مدرسه، همراهی کند.

علاقه مندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند به تارنمای انتشارات خبرگزاری فارس به نشانی http://book.farsnews.ir/ مراجعه یا با شماره ٨٨٨٩۵۵۴١-٠٢١ تماس بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *