رتبه اول گویندگی و اجرای صبحگاهی رسانه ملی گفت: ما در دانشکده رسانه فارس تلاش می‌کنیم در آموزش مهارت‌های لازم برای گویندگی و دوبلاژ جریان ساز باشیم. به همین دلیل در تعریف رشته گویندگی و دوبلاژ در مقطع کارشناسی تلاش شده بر پایه دانش، تجربه و ظرفیت‌های موجود، واحدها و درس‌های لازم در این رشته گنجانده شود.

«سبحان اکرامی» استاد گویندگی و بیان دانشکده رسانه فارس سال گذشته در آخرین جشنواره بین المللی رادیو رتبه دوم گویندگی در بین تمامی شبکه های رادیویی و درواقع رتبه اول گویندگی و اجرای صبحگاهی را به خود اختصاص داد و امسال نیز در ارزیابی اداره‌کل نظارت سازمان صدا سیما برترین گوینده مرد شبکه ورزش نام گرفت.
وی فارغ التحصیل رشته مهندسی نساجی ؛ گوینده ،خواننده ، مجری ، نویسنده، فیلم‌نامه نویس، سردبیر رادیو و مدیر دوبلاژ است . اکرامی 26 فروردین 1360 در تهران متولد شد و از دوره دبیرستان پا به عرصه هنر گذاشت ، فعالیت در رسانه را از ۱۶ سالگی با نشریه ستاره‌ها آغاز کرد و بعد در شبکه سه با برنامه « فنون شرقی» مسیر ورود او به رادیو و تلویزیون باز شد . تا نیمه‌های دهه ۸۰ قهرمان کاراته بود‌.وی پیشتر از سال 1378 به عنوان کارشناس مسائل ورزشی همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و به عنوان گوینده ثابت از سال ۸۵ در رادیو مشغول به کارشد. اکرامی با اجرای بیش ۱۰۰ برنامه در یک ماه رکوردار تعداد برنامه در رادیو ورزش است. او از سال ۸۳ با اجرای قطعه عشق و حماسه از تولیدات مرکز موسیقی صدا و سیما به صورت جدی تر کار خوانندگی را آغاز و سال‌ها بعد آلبومی با عنوان « نفس من » منتشر کرده است . وی سابقه اجرای تلویزیونی نیز دارد. اجرا در برنامه‌های رادیوشب ، تکواندو ایرانی، فنون شرقی و … از جمله معروف ترین برنامه‌های تلویزیونی اوست.

اکرامی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی دانشکده رسانه فارس در مورد چگونگی ورود به دنیای گویندگی و دوبلاژ گفت: در نوجوانی به مهندسی و هنر علاقه‌مند بودم و تصمیم داشتم تحصیلات دانشگاهی ام را تا حدی که معقول باشد ادامه بدهم به همین دلیل رشته‌ی نساجی را انتخاب کردم که بتوانم در کنار آن با فراغت بیشتر به فعالیت‌های هنری هم بپردازم . همانگونه که مطلعید از 16 سالگی کار در مطبوعات را شروع کردم و همین مرا بیش از دیگران با دنیای هنر آشنا کرد. البته به دلیل اینکه در دوره دبیرستان بر پایه نظر همکلاسی‌ها ، دبیران و مسئولان مدرسه و اجرای برنامه‌های صبحگاهی، مراسم و جشن‌های دبیرستانی متوجه استعداد حداقلی‌ام در زمینه اجرا و خوانندگی شده بودم چنانکه بارها به جد یا شوخی درمورد صدای من با خود و خانواده‌ام صحبت شد.
وی در خصوص خوانندگی گفت: تمایل به خوانندگی نیز از همان دوران دبیرستان شکل گرفت، گاهی اوقات ترانه ای زمزمه میکردم و مورد استقبال همکلاسی هایم قرار می گرفت . با توجه به علاقه ای که خودم داشتم در آواز سنتی و کلاسیک شروع به آموختن کردم اما خیلی زود بیشتر به صداسازی کلاسیک متمایل شدم . در این مدت اطلاعات خوبی کسب کردم و باعث پیشرفتم در زمینه گویندگی نیز شد.
اکرامی که تا سال 1383 بارها قهرمان کاراته شده بود در توضیح این که چرا قهرمانی در کاراته را ادامه نداده است ،گفت :نظر پدرم این بود که چون ایشان رییس سبک و در چندین دوره سرمربی تیم ملی بودند و از طرفی چون اختلاف امتیازی من با سایر قهرمان ها اختلافی حداقلی در حد یک یا دو امتیاز بود، لذا اگر به مسابقات اعزام بشوم وجهه خوبی نخواهد داشت و ممکن است باعث ایجاد شایعات و واگویه‌های منفی در جامعه کاراته شود . با وجود قهرمانی‌های متعدد ایشان از من خواستند که از دنیای قهرمانی فاصله بگیرم و بیشتر در امور مدیریتی و اجرایی به ورزش کاراته خدمت کنم.
همین امر سبب شد به دلیل کاهش تمرینات حرفه‌ای زمان بیشتری برای تحصیل هنر پیداکنم. البته من ازدنیای ورزش دور نشدم و فقط با دنیای قهرمانی خداحافظی کردم. برای سلامت و تندرستی هنوز هم فعالیت ورزشی دارم ضمن اینکه عالی ترین مدارج مربیگری کاراته را طی کردم.

استاد گویندگی و دوبلاژ در مورد دوره گویندگی دانشکده رسانه فارس گفت: کلاس ها در رشته گویندگی و دوبلاژ در حال برگزاری است.ماتلاش می‌کنیم در آموزش مهارت‌های لازم برای گویندگی و دوبلاژ جریان ساز باشیم. به همین دلیل در تعریف این رشته در مقطع کارشناسی تلاش شده بر پایه دانش، تجربه و ظرفیت‌های موجود، واحدها و درس‌های لازم در این رشته گنجانده شود.بنابراین از شناخت سینما تا تاریخ دوبله، فن بیان ، مقدمات موسیقی ، مهارت های نوشتاری ، بازیگری و… را با استادانی مجرب و بنام به دانشجویان آموزش خواهیم داد ضمن اینکه دوره صدا برداری ، صداگذاری و میکس و همینطور برنامه‌سازی را در دستور کار آموزش قرار دادیم تا دانشجو پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه به راحتی بتواند پادکست،مدیا و … تولید کند و علاوه بر اینکه مسیر ورودش به دنیای رسانه‌های حرفه‌تی باز می‌شود بتواند در فضای مجازی هم جریان‌ساز باشد.
ویژگی های گوینده برتر
بهترین گوینده صبحگاهی رادیو گفت: همیشه سعی کردم با همه توانم وارد کار بشوم، صحبت نامربوطی نکنم ودر گفتارم حس تصنعی بودن به شنونده دست ندهد. تلاش کردم با همه مشکلاتی که مردم دارند کاری کنم که صبح شان را شاداب تر و باانرژی تر آغاز کنند این بخشی از تلاش بنده در اجرای برنامه صبحگاهی‌است .
اکرامی درباره برنامه های آینده خود گفت: حجم گسترده ای از برنامه من برای آینده کمک و پرورش افراد مستعد و توانمند است؛ کسانی که اهل مطالعه و اهل قلم هستند و ایده، صدا و فکر خوبی دارند. بسیار امیدوارم که بتوانم تجربیاتم را در زمینه خبرنگاری ، نویسندگی ، گویندگی و هر آنچه در بضاعت من‌است را به دانشجو‌های این رشته انتقال دهم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *