دانشجوی رشته عکاسی دانشکده رسانه فارس گفت: اکوتوریسم ، فرصتی طلایی است که در کشورمان مورد توجه قرار نمی گیرد و ما با برگزاری جشنواره عکس تلاش می کنیم گردشگری طبیعت در منطقه تاکستان رونق بگیرد.
« امین رحمانی» دانشجوی رشته عکاسی دانشکده رسانه ای فارس و دبیر جشنواره ملی عکس تاکستان ، فعالیت عکاسی را از سال ۱۳۹۰ شروع کرده است. مقام های متعددی در جشنواره های مختلف داخلی کسب کرده و هم اکنون مدرس رشته عکاسی اداره فرهنگ وارشاد اسلام تاکستان است.
وی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی دانشکده رسانه فارس ضمن تاکید بر اهمیت تاریخی منطقه تاکستان گفت : این شهر را با پیشینه ای حدود ۷۰۰۰ سال جزو قدیمی ترین شهرهای ایران و جهان می دانند. این منطقه مسیر عبور جاده قدیمی، پررفت و آمد و جهانی ابریشم بوده که سران معروف جهان برای تصاحب آن جنگ های زیادی کرده اند. تاکستان که به سرزمین «تات ها» معروف بوده درگذشته «سیاده» یا «سیادهن» نامیده می شد. نام «سیادهن» بر روی یکی از کتیبه های دوران هخامنشی موسوم به پیوتین گرایا حک شده است.
وی در ادامه افزود: این کتیبه که از قدیمی ترین اسناد نوشتاری این شهرستان است، به زبان یونانی نوشته شده و هم اکنون در موزه شهر وین، نگه داری می شود. تاکستان در باختر قزوین واقع شده وعوامل اقتصادی از جمله آب و هوای مناسب، حاصل خیزی خاک و دست رسی به آب مورد نیاز برای کشاورزی سبب گسترش و توسعه اقتصادی تاکستان شده است. باغ های انگوراین شهرستان شهرت فراوانی دارند که در کنار دشت های حاصل خیز و پربرکت منطقه؛ علاوه بر جاذبه های خاص, کشت انواع محصولات کشاورزی نیز در آن ها جریان دارد. تاکستان در زمینه گردشگری پیشرفت شایانی نداشته ولی دارای توان های بالقوه زیادی در زمینه گردشگری مذهبی و طبیعی است.
تلاش برای استفاده از ظرفیت های گردشگری تاکستان
رحمانی درتشریح ایده شکل گیری جشنواره ملی عکس تاکستان گفت: با توجه به تجربه ای که در رشته عکاسی دارد و شرکت در جشنواره های مختلفی عکاسی ، بر آن شدیم با توجه به پتانسیل شهر تاکستان از لحاظ تاریخی و طبیعی چنین جشنواره ای را برگزار کنیم.
وی تصریح کرد : هدف برگزاری چنین جشنواره هایی در ابتدا شناساندن فرهنگ ،هنر،تاریخ وطبیعت شهر تاکستان برای مردم ایران و حتی جهان است و او معتقد است که با چنین جشواره هایی میتوان در زمینه گردشگری که نبز اقتصاد شهراست کمک فراوانی می کند.
دبیر جشنواره ملی عکس تاکستان گفت: در ابتدای کار جشنواره با مشکلات فراوانی روبه رو بودیم اما با گذشت زمان ارگان های شهرستان اعلام آمادگی برای همکاری کرده اند و تاحدودی توانستیم مشکلات مالی را با کمک حامیان محلی حل کنیم.
دانشجوی رشته عکاسی دانشکده رسانه فارس گفت: اکوتوریسم ، فرصتی طلایی است که در کشورمان مورد توجه قرار نمی گیرد و ما با برگزاری جشنواره عکس تلاش می کنیم گردشگری طبیعت در منطقه تاکستان رونق بگیرد.
چند و چون جشنواره ملی عکس تاکستان
رحمانی با بیان این که رقابت در دو بخش بخش اصلی و ویژه برگزار می شود ، گفت : بخش اصلی شاملباغات انگور(برداشت مکانیزه و سنتی انگور،استحصال کشمش و شیره و دیگر محصولات به دست امده از انگور) بافت معماری شهر (جدید و قدیم)، مناظر و چشم اندازهای شهری و طبیعی، آیین ها، بازارها، میادین ،مساجد، کوچهها و خیابانها، مکانهای زیارتی و توریستی، حضور مردم در شهر، و تمامی نشانهها و نمادهایی که مربوط به تاکستان بوده و این شهر را معرفی میکنند.
وی در ادامه گفت: در بخش ویژه جشنواره که عنوان آن « آلبوم عکسهای قدیمی» است که به بررسیعکسهای قدیمی و یادگاری از خود ،خانواده و شهر تاکستان در مکان و مناسبت های مختلف در سالهای دور که در آلبوم های خانوادگی همه ما در حال فراموشی است می پردازد.
رحمانی ضمن تاکید بر این که محدودیتی برای حضور عکاسان آماتور و حرفه ای در جشنواره ملی عکس تاکستان وجود ندارد ، گفت: اعضای هیات داوران شامل آقایان اسحاق آقایی، جلال شمس آذران، محسن کابلی، مهران مافی بردبار و امین رحمانی است. ثبت نام و ارسال آثارفقط ازطریق ایمیل جشنواره به نشانی takestan.festival@gmail.com امکان پذیر می باشد. دبیر جشنواره از عزیزانی که میخواهد ثبت نام کنند خواست مشخصات کامل خود را در فایل ورد، ضمیمه ایمیل کنند.
دبیر جشنواره ملی عکس تاکستان گفت: آخرین مهلت ارسال آثار ۱۰ مهر ۱۳۹۹ است که به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد. همچنین داوری آثارنیمه دوم مهرماه ۱۳۹۹ و اعلام اسامی راه یافته به نمایشگاه آبان ماه ۱۳۹۹ خواهد بود.دبیر جشنواره گفت: مراسم اختتامیه در آذر ماه سال جاری برگزار خواهد شد .
بدون دیدگاه